sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Normipäivä uusiks








Päätin, että portfolia varten työstän yhden stripin mahdollisimman valmiiksi. Valitsin tämän Kirjailijan normipäivän sellaiseksi. Vaikka yllättäen olen saanut kannustusta myös käsin kirjoitetuista puhekuplista, teen nyt toistaiseksi kuplat koneella.  Kuvien reunahäivytyksia pitäisi vielä säätää.

Netistä ladattu Chalkduster näyttää ehjä liian krouvilta. Adoben vakiofontti Giddyup taas hiukan liian hentoinen. Olen etsiskellyt ilmaisfontteja, mutta kohdannut yllättäviä ongelmia niiden kanssa. 

Viitosruudussa käänsin asetelman toisin päin, niin että kirjailijan pää on oikeassa reunassa, näin puhekuplat tulee helpommin luettua oikeassa järjestyksessä. 

Tervetuloa lukijaksi Marianne M!

7 kommenttia:

  1. Sana suklaata oli vaikea lukea. Jos nyt tällaisiin petitesseihin saa puuttua.
    Muuten on ilahduttava! Käsinkirjoitetuista minäkin pidin, mutta tuo on ihan ok jota käytät. Käsinkirjoitetusta tulee sellainen tunne, kuin olisit kirjeen kirjoittanut, eli vähän nostalginen olo.

    VastaaPoista
  2. Tämä näyttää oikein hyvältä ja vitosruutu erityisesti.

    Mitä taas tarinaan tulee, niin 'makea-suolainen-makea' kombinaatio tuntuu harmittavan tutulta;D

    VastaaPoista
  3. Arja, saa puuttua! Minunhan on tässä tarkoitus koko ajan kehittyä paremmaksi.

    Rantakasvi, tuo makean ja suolaisen kierre on kyllä vaarallinen:-)

    VastaaPoista
  4. Minusta sanomalehden tekstit pitäisi kirjoittaa käsin, kun ne ovat ikäänkuin osa piirrosta.

    VastaaPoista
  5. Minä tykkään jostakin syystä enemmän näistä uudentyylisistä stripeistäsi. Niistä tulee semmoinen fiilis, että nyt tehdään sarjakuvaa ihan "tosissaan", vaikkei tietenkään sanan merkityksessä "ryppyotsaisesti". Jotenkin ammattimaisempi ote ja vaikutelma, kun käytät fontteja. Toiset ehkä pitävät sitten enemmän siitä, että kynän jälki ja piirrosmaisuus näkyvät enemmän, makuasioita nämä.

    Funtsasin tässä, että sarjakuvissasi teksti on erittäin tärkeä osa sitä, siksi sen on oltava selkeä ja luettava. Kaunokirjoitus on ihan hieno tyylikeino, sinuna käyttäisin sitä ainakin välillä tuomaan ääneen sävyä, ihan siis käsinkin kirjoitettuna kaunokirjoitksena. Pääsääntöisesti tykkään enemmän fontista juuri siksi, että tarina kulkee ja on luettavampi sen kautta.

    Esimerkiksi Tiina Pystynen on kehittänyt kaunokirjoituksesta ihan oman tyylinsä, mutta hänen sarjakuvansa ovat toisen tyyppisiä kuin tämä sinun juttusi. Kannattaa ehkä katsella vertailun vuoksi - ehkä olet katsonutkin jo.

    No niin, nyt pidän suuni kiinni, ettet hermostu, kun häärään joka blogissasi. :D

    VastaaPoista
  6. Hyvä että hääräät blogeissani:-)
    Joo, olen seurannut Pystysen grafiikan kehittymistä ihan alusta asti, samoin kuin hänen taisteluaan kohti kirjailijaliiton jäsenyyttä...

    Olen iloinen, jos tulee ammattimaisempi vaikutelma, koska sellainen olisi nyt tarkoitus antaakin, että pääsen läpi tutkinnosta. Niin minäkin olen ajatellut, että teksti pitäisi olla helposti luettava. Tähän fonttiinkaan en välttämättä ole tyytyväinen, mutta aika ei anna nyt myöten paremman etsimistä, joka siis on yllättävän aikaavievää.

    VastaaPoista