maanantai 8. elokuuta 2011

Hengellinen agitaatio ärsyttää Tuulaa

5 kommenttia:

 1. Raamatussahan sanotaan, että usko tulee pystyä lausumaan julki. Olen tullut siihen tulokseen, että se ei tarkoita sitä, että se pitäisi julkistaa kaikille vastaantulijoille. Kuka tahansa ei uskossa oleva ihminen ahdistuu tuputtamisesta. Uskon kautta elämään tulee luonnollisella tavalla lisää rakkautta ja anteeksiantoa, mikä kyllä heijastuu kanssaihmisiin joka tapauksessa. Sitä ei tarvitse erikseen nostaa framille.

  VastaaPoista
 2. Juuri eilen juttelin tuon aikaisten luokkakaverieni kanssa ja taas ihmettelimme sitä ilmapiiriä, joka koulussamme silloin oli. Se kyllä varmasti oli aika poikkeuksellinen. Usko ei todellakaan ollut yksityisasia. Luulen, että joillakin tytöillä oli ihan aito huoli ihmisten sieluista. Kenties se kantoi jotain hedelmää, kun minäkin näitä muistelen. Tuula ei kyllä ole erityisen innostunut aiheesta vieläkään.

  VastaaPoista
 3. Tuula on ajan hermolla. Postmodernismi (oma totuus) juhli hurjana vuonna 1968.

  VastaaPoista
 4. Ai silloin jo. Minä olen liittäny6yt sen 80-lukuun.

  VastaaPoista
 5. En tiedä, milloin alettiin käyttää sanontaa, että kenellä hyvänsä on "oma totuus", mutta sama idea oli jo Nietzschellä ja sanaa 'postmodern' käytettiin 1800-luvulta asti vaihtelevin merkityksin eri aloilla (taide, arkkitehtuuri). 1968 puhkesi kaikkien nähtäväksi postmoderni auktoriteettien vastustaminen.

  VastaaPoista