keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kirjailijanuran retrospektiota


Ps. kannattaa klikkailla isommaksi kuvat, niin tekstit näkyvät paremmin. Tuli taas pieni työtapaturma niitä tehdessä, enkä jaksa ottaa uusiksi. Eikä ole tarinakaan kummoinen, mutta tosi kuitenkin, ja jäänyt mieleen, vaikka olisikin jo kannattanut unohtaa.7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon - ihan ekalla romaanikäsikirjoituksella !

  Mutta kuka lienee salaperäinen errol flynn -viiksinen henkilö kuvassa? Tuskin maltamme odottaa jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Näin tosiaan kävi, että eka meni läpi. Mutta taustalla oli kyllä useampi tuhat liuskaa kolmiokirjaa jo tuossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Näin sitä kannustetaan ihmistä, heh-heh.

  VastaaPoista
 4. Heh, sanon minäkin. Sinulla Kirsti on toivottavasti pitkä juttu tässä tekeillä, alkoi 1. kirjan julkaisemisesta, hieno (lupaava) alku! Odotan jatkoa...

  Minusta, joka viimeksi olin kiinnostunut sarjiksista lapsena, enkä ole niitä välillä kovinkaan montaa seurannut, on taitanut tulla nyt sarjisfani!
  Törmään jatkuvasti niihin ja nyt olen alkanut tykätä niistä.

  Oltiin tässä joku päivä sitten tilaisuudessa, jossa Ville Tietäväinen esitteli diakuvin uutta sarjakuvakirjaansa Näkymättömät kädet. Häneltä sai myös kysellä sen tekemiseen liittyviä asioita.

  Aika hurja juttu, mutta hän oli kaikkine esivalmisteluineen käyttänyt sen kirjan tekemiseen 5 vuotta, mutta se onkin iso ja paksu. Siellä oli valmiita teoksia nähtävänä. Aiheena maahanmuuttoasioita. Kuvat koko sivun kokoisia ja kuin maalauksia. Todella upea kirja (ja painava).

  Sinun sarjakuvakirjastasi, Kirsti, tulee lämmin ja kotoinen. Sellainen hellyyttävä, josta jokainen tuntee itsensä, ennustan. Jatka vaan. Sinulla on oma tyylisi, joka muistuttaa sarjakuvia.

  Tietäväisen kuvat ovat jo niin taidetta, että sitä on vaikea mieltää sarjakuvaksi. Hän on todella taitavasti kuvannut aihettaan ja se on vaikuttavaa, mutta jo aiheeltaan raskasta katsottavaa. Paljon hän on nähnyt vaivaa, kun kuunteli hänen selostustaan. Matkustellut paikan päällä, ja ottanut selvää asioista. Tulos on upea. Ja aihepiiri, mitä hän on käsitellyt, maahanmuuttajan elämä, on ajankohtainen (ollut kai aina).

  VastaaPoista
 5. No niinpä, Villiviini:-)

  Liisu, tosiaan sarjakuvat ovat osittain yhä enemmän taidetta. Jotenkin harmittaa, etten ole ryhtynyt piirtämään aikaisemmin, vaikka aina olisin halunnut. Näin pitkälle piti elämän viedä, ennen kuin sain ylitettyä kynnykset ja ryhdyttyä puuhaan, vaikka ymmärrän kyllä kaikki vajavuuteni. Mutta jotenkin hienoa, että nyt vielä on aikaa tehdä tällaistakin. Olen varmaankin kuullut tuosta Tietäväisen kirjasta.

  Myös sarjakuvablogeja löytyy joka lähtöön ja todella taitavasti piirrettyjä. Niitä voisikin oikeastaan vähän linkittää.

  VastaaPoista
 6. Eikä olisi. Siis kannattanut. Unohtaa. No, olen vaikuttunut päähenkilösi ilmeikkyydestä eri toten! Jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista
 7. Ajattelin, että olen liikaa jäänyt muistelemaan ikäviä kommentteja, jotka on ehkä lausuttu ajattelemattomuuksissa. Kiva jos vaikuttaa hahmo ilmeikkäältä.

  VastaaPoista