torstai 29. syyskuuta 2011

Konflikteja nuoressa seurakunnassa



4 kommenttia:

  1. Raikas ja erilainen blogi! Pidän kuvakerronnan tyylistäsi. Luin kaikki alusta uusimpaan (minkä teki helpoksi dynaamisen näkymän käyttö:
    http://kulkeekohenki.blogspot.com/view/flipcard)
    Nostat mieleeni 50-luvun seurakuntanuorten maailman, jota itse edustan. Vasta viime aikoina olen tohtinut sitä silmäillä, en kuitenkaan kirjoittamiseen asti. Hämmästyttävän paljon samaa todistamisineen, uskovaisineen ja luopioineen. Kuinkahan on tämän päivän rippikoululaisten laita, niin paljon enemmän on heillä oheiskasvattajia? Vieläkö rippikouluissa käännytetään?

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos palautteesta. Tämä merkitsee erityisen paljon, kun se tulee kuvaamataiteen ammattilaiselta. En oikeastaan yhtään ihmettele sitä, että meno 70 luvulla oli samanlaista kuin kymmenen, kaksikymmentä vuotta aikaisemminkin. Siihen aikaan maailma muuttui vielä hitaasti... Epäilen käännyttämisen olevan tätä nykyä varovaista, mutta varmaan sitäkin sattuu. Työntekijöistä riipuu. Joku on varmaan tehnyt tutkimustakin voisin kuvitella. Tietoa ei minulla ole nykytilanteesta. Mutta eipä tuohonkaan aikaan joka puolella käännytetty.

    VastaaPoista
  3. Hyvin taipuu sarjakuva herkkien muistojen käsittelyyn.

    En tiedä tutkimuksista, mutta äitinä ja opena havaitsin, että 70-luvun ripareilla tultiin uskoon joukottain :) Minä kävin 50-luvulla tavallisen asiallisen rippikoulun, toista kautta jouduin amerikkalaisperäisen käännytyksen kynsiin. Onneksi ohjattiin seurakuntanuorten pariin, missä aluksi ihmettelin maltillista uskonharjoitusta. Saattoi siellä olla niitäkin, joille tanssi, elokuvat ja huulipuna eivät olleetkaan syntiä :) Muuten oli tiukka moraali.

    Kiitos tervetulotoivotuksesta :)

    VastaaPoista
  4. Niin minäkin olen ajatellut, että 70-luku oli kuohuva vuosikymmen. Myös poliittinen aktiivisuus oli aikamoista. Oli myös hippiliike. Oi niitä aikoja.

    VastaaPoista