torstai 24. toukokuuta 2012

Intelligentsian arvoitus
Vaihdoin nyt tässä välissä työkalua. Kuvat on skannaamisen jälkeen (resoluutio 600) tuotu llustratoriin, vektoroitu ja ja väritetty livepaintilla. Tein strippiä varten väriryhmän. Puhekupliin on kirjoitettu netistä ladatulla Chalkduster ilmaisfontilla. Fonttikoko vaihtelee, koska olen piirtänyt puhekuplat etukäteen käsin ja teksti piti saada sopimaan kuplien sisään. Nyt pitäisi ehkä satsata seuraavaksi siihen, että teksti pysyy samankokoisena ainakin samantyyppisissä kuplissa. Pitäisikö tietokoneen puhe olla eri fontilla? Kuvat on gif-muodossa ja ne on pienennetty A4 formaatista mittasuhteisiin kajoamatta. Anteeksi että kirjoittelen tällaisia, mutta yritän nyt samalla vähän dokumentoida tekemisiäni parin viikon päästä olevaa tutkintoa varten.

Mutta sitä ennen: Elina oli Luovassa luolassaan inspiroitunut kirjoittamaan pitkän jutun omaan blogiinsa tuon edellisen strippini innoittamana. Tosi hienoa! Kiitos! Mielenkiintoisia pohdintoja.

9 kommenttia:

 1. Tietokone on minun suosikkini tuossa stipissä. Eri fontilla, kyllä. Se on something else, onko sillä nimi? Pidin kyllä käsinkirjoitetusta tekstistä jostain syystä.

  VastaaPoista
 2. MIinä pidän tämän puhekuplafontin selkeydestä ja helppolukuisuudesta. Tietokoneella voisi olla oma fontti, ehkä jotenkin kulmikkaampi tai kenties tikkukirjaimia.

  VastaaPoista
 3. Pohdit kiinnostavia. Pragmaattinen puoleni tykkää metapuheistasi. :)

  Fontti on luettavan kokoista, kuvat selkeitä ja tietokoneesi on hurmaava. Sille voisi kehitellä omaa luonnetta oman fonttityypin avulla.

  Niin, ja älymystö... sehän on outoa (todellisuudesta vieraantunuttakin?) porukkaa, kun tarkemmin ajattelee.

  VastaaPoista
 4. Ajatelmia:
  Tämä fontti on selkeä. Voisko se tietokoneen olla italics ja vähän pienempi.
  Onko tuo fontti nyt bold? Se jotenkin hallitsee jo kuvaakin vahvuudellaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos palautteista kaikille.

  Fontti ei ole bold, se on Chalkduster nimeltään. Olen etsinyt muitakin. Täytyy kokeilla italicsia koneen puheeksi ja tosiaan pienmpänä. Puhekupla ehkä voisi myös olla särmikäs, vai.

  Tietokoneen persoonaa pitää jatkossa kehitellä. Tykkään itse siitä, että se on vaaleanpunainen ja vähän piikikäs puheissaan.

  Mitä älymystöön tulee, niin se on ihan yliarvostettua porukkaa, ja käyttäytyy usein mitä epä-älyllisimmin...

  VastaaPoista
 6. Ensivaikutelma uutuuksista, jo ennen tekstisi lukemista ja sen jälkeenkin. Täynnä mutua.

  Selkeä. Tekstin hyvä luettavuus plussaa. Tietokoneen puhekuplan suorakulmaisuus loistavaa. Tuossa kuvassa jo kuplan muoto ja tekstin koko viittaavat selkeästi tietokoneen vastauksiin. En ole varma, pystytkö joka kuvassa sitä totetuttamaan. Toisaalta, koneelle vakiofontti ja vakiokoko voisivat kyllä sopia...
  Onko tietokoneellasi nimi (Meillä kaikilla koneilla yleensä on.) Jos on, niin onko se tyttö,poika vai sukupuolineutraali olio.
  Värimaailman luomisesta en ymmärrä mitään, mutta värit ovat näitä sinun käyttämiäsi värejä. En nyt yhtään muista, oletko jossain käyttänyt tehokeinona jotain räväkkää väriä jossain yksityiskohdassa.
  Nyt huomaan, etä kone on kai tyttö, kun se on pinkki, vai olenko vain siina vanhanaikainen. Thaimaassa kyllä totuin miehisten miesten vaaleanpunaisiin paitoihin, joten ei se mitään...

  VastaaPoista
 7. Jaaha, en ole vielä miettinyt tietokoneasiaa noin pitkälle, mutta kyllä se saattaa olla pieni naispuolinen ilkimys, sitä ehkä vaaleanpunaisella tavoittelin, vaikka väri ei ehkä olekaan varattu pelkästään naisille.

  Väreistä en osaa sanoa mitä olen käyttänyt, on ollut touhu sen verran summittaista niiden kanssa...

  VastaaPoista
 8. Mä ilmoittaudun käsin kirjoitetun tekstin kannattajaksi.

  VastaaPoista
 9. Ahaa! Tämä meneekin kiinnostavaksi...

  VastaaPoista