maanantai 6. elokuuta 2012

Suuria elämänvalintoja


(Klikkaa kuvaa, jos haluat sen isommaksi)

9 kommenttia:

 1. Tuo toinen en ole minä, enhän, enhän!
  Väärät repliikit....

  VastaaPoista
 2. Mikä osuus oli ylirasituksellasi?

  VastaaPoista
 3. No et ole Susu. Hän on ehkä jonkinlainen kooste...

  Hehheh anonyymi, niin sen kun tietäisi.

  VastaaPoista
 4. Hehee, Antti Nylen kommentoi joskus että jostain syystä ihmiset ovat tyytymättömiä jos niille vastaa totuudenmukaisesti tuohon "miksi"-kysymykseen: "Pyhän Hengen johdatuksesta".

  VastaaPoista
 5. ddcanis,
  on aina jumalallinen puoli ja inhimillinen puoli tähänkin asiaan. Keskustelu loppuu, jos ei sallita kääntymyksen käsittelyä myös henkilöhistorian, ympäristön, kulttuuri-ilmaston ym kannalta.

  Mutta pahin ongelmahan Suomessa on se, että "yliluonnolliset ilmiöt" selitetään pelkiksi lapenomaisiksi kuvitelmiksi, kuten tehdään tänään Hesarin "Tieteestä kysymys" -palstalla.
  On hyvin kiinnostavaa, että saman lehden yleisönosastossa kiinnitetään nyt julkisesti huomio siihen, että suomalaiset toimittajat ovat usein avuttomia, kun pitää selostaa uskontoon liittyviä tapahtumia vaikkapa olympialaisissa. ("Uskontokasvatusta olympialaisissa.")

  Tilanne onkin nykyään sellainen, että eri uskontojen kannattajien on viisasta tukea toisiaan. Ja kuten paavi viime vuonna sanoi, protestanttien ja katolisten tulee keskittyä siihen, mikä yhdistää. Onhan meillä yli 1500 vuotta yhteistä historiaa. Vanhoissa katedraaleissa vieraillessaan sen kokee hyvin konkreettisesti.

  VastaaPoista
 6. Suomessa on ajettu kuin käärmettä pyssyyn sitä ajatusta, että kun sivistys ja koulutustaso nousee, tarve uskonnollisuuteen katoaa. No luulenpa, että jossain vaiheessa Hesarissakin huomataan, että hypoteesi oli väärä.

  VastaaPoista
 7. Niinpä, Hesarissa on ollut hyvin näkyvissä agenda...
  Ja kääntymyksessä ja muissa uskontoelämän ilmiöissä on mukana myös se henkilökohtainen historia, ympäristö, kulttuuri jne. mutta myös se anagoginen ulottuvuus jonka kautta sitä historiaa ja kulttuuria tarkastella, ja jos siihen ei kiinnitä huomiota niin tuskinpa tulee koskaan saamaan tyydyttävää vastausta "miksi"-kysymyksiin.

  VastaaPoista
 8. Hdcanis, kiitos uudesta hienosta termistä, anagoginen. Onneksi on intertötti, Nykysuomen sanakirjani ei antanut asiaan valaistusta;-) Ehkä olisi hyväksi rohkaistua antamaan noita anagogisia vastauksia, mutta voipa olla, ettei sekään auttaisi.

  VastaaPoista