maanantai 26. maaliskuuta 2012

Hoidot

Menin lääkärille ja jouduin tekemään testin.


Kotona erehdyin lukemaan mitä lääkepakkauksen tuoteselosteessa kerrottiin


16 kommenttia:

 1. Minulle ei ole koskaan tullut mitään sivuvaikutuksia lääkkeistä ja Kela on korvannut terapiankin eli hyvin menee ;)

  VastaaPoista
 2. Masennuslääkkeen sivuvaikutus: Masennus

  Anteeksi, vakava aihe, mutta tyrskähdin ääneen :D

  VastaaPoista
 3. Anu, jos olen rehellinen, niin en kyllä muista mitä kaikkea sivuoireita saattoi lääkkeestä tulla, mutta melkein kaikki inhimillisesti kuviteltavat vaivat siinä lapussa kyllä lueteltiin.

  Susu, kaipa ne lääkkeet useimmille sopivatkin, mutta nykyään vissiin pitää ilmoittaa kaikki mitä lääke voi mahdollisesti aiheuttaa, vaikkei se tavallista olekaan.

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Ja nythän uusin tutkimus on saanut selville että masennuslääkkeet ja kalkkitabletit on yhtä tehokkaita.

  Sen sijaan liikunta auttaa. Ja D-vitamiini ja aurinko.

  Olen kuullut että on olemassa sellainen kuin "liikuntalähete", lääkemääräyksen kaltaisesti. Se täytyy vaan olla riittävän auktoriteetin lähettäjä. Lääkäri, poliisi tai katsatusmies, tms.

  VastaaPoista
 5. Tuo vihreä poolopaitainen nainen- tuo niiiin mieleeni psykologin, jonka luona t-keskuksessa joskus kävin. Purskahdin nauruun kun näin kuvat;D

  Minä en koksaan lukenut etukäteen noita sivuvaikutuksia, rohkeasti vain söin lääkkeet ja tuloksena ne 20 kiloa,joita nyt yriän hävittää. Sivuvaikuitus oli: Zombi, joka syö ja nukkuu...

  VastaaPoista
 6. Katsomo tyrskähtelee. Tuskin pysymme sohvalla seuratessamme ruudussa esiintyvää asiantuntijaa, joka on jo aiemmin kertonut ettei käy enää töissä vaan ainoastaan päiväsairaalassa ja saman aikaisesti psykoterapiassa. Hänen todella hyvä ystävänsä Kela kustantaa täysimääräisesti sekä psykoterapian että sairaalanhoidon. Harrastukset.

  Ihan kaiken. Pelkkä Kelakortin vilauttaminen avaa kaikki etuudet jotka vilahtavat saman tien pankkitilille.

  Muahahhaa.

  Masentuminen on superihana juttu! Sairastuminen ja lukuisat kymmenet sairaalakeikat ja lääkkeet eivät ole lainkaan vaikuttaneet hänen toimeentuloonsa tai työkykyynsä. Kelasta kato saa, aivan kaiken mitä ihminen vaan älyää pyytää. Ihan älyttömän huippujuttu! Ja niin paljon kun sitä arvostellaan. Silkkaa negatiivisuutta se on. Kateutta.

  (hitto, jos ”Kätevää emäntää” käsikirjoittavat lukisivat tämän - taidan meilata heille.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules NYT!!!!
   Olet Ano vähintäänkin idiootti. Normaali ihminen tajuaa pitää suunsa kiinni asioista, joista ei tiedä mitään, mutta Sinähän olet oikea asiantuntija! Tiedät oikein, että nämä sairaudet ovat hauska harrastus!!!!
   Muahhahhaa.. Olet kuin huono sketsihahmo... Ja hurrrjan naurettava!!!!
   Joten please, keskity vaan tuhoamaan läheistesi elämää (myrkylläsi sen taatusti teet) ja jätä muut rauhaan...
   Terveisin sellainen, joka on joskus nähnyt ja jopa täyttänyt Kelan hakemuksia.

   Poista
 7. Auvo, usko ja luottamus parantaa. Silloinkin kun niitä nauttii pillereiden muodossa. Liikunnalla varmaan on myönteistä vaikutusta, mutta esim. itse olen kokenut ettei mitenkään ratkaisevaa.

  Rantakasvi, ties vaikka olisi ollut sama... Ei kun tämä oli kyllä psykiatri.

  Anonyymi, en oikein tajunnut pointtiasi.

  VastaaPoista
 8. Tuo edellinen ano varmaan tarkoitti sitä hömppätiedoksi kutsuttua tietoa jonka varassa mm sinä yrität määrittää elämääsi ja teet diagnooseja ilman minkäänlaisia auktorisoituja valtuuksia sairauksista joita et tunne tai joista et tiedä riittävästi. Silkka ajatus lastenkirjailijasta psykiatristen sairauksien määrittelijänä on ihan hupsu.

  (kuntoutuspsykoterapiaan saa kelan korvausta jokainen työssäkäyvä jonka työkykyä jokin sairaus uhkaa. työkyky ja työssäkäynti, ne ovat kaksi tärkeätä avainsanaa)

  Susupetal, hyvää matkaa alati vaihtuvien diagnoosien tiellä! Sairautesi vaikuttaa voivan oikein hyvin. Muista lihottaa ja ruokkia sitä säännöllisesti, niin se ei koskaan hylkää sinua.

  VastaaPoista
 9. Sinäkin olet aika hupsu anonyymi.

  VastaaPoista
 10. Ooh, täällähän anoillaan.

  Hupsua, todellakin.

  VastaaPoista
 11. Sivuoireet kokeneena, liian vanhana terapiaan kun leukemia vei työterveyden, joudun nyt taas kerran tipahtamaan jakkaralta anonyymikommenteista...

  Sonot, sarjakuva on totta. Tiedän.

  VastaaPoista
 12. Jos tällainen vakavammanpuoleinen kommentti lääkkeistä. Mahdolliset sivuvaikutukset (ihan kaikki) on pakko mainita. Lääkeselosteessa ne on usein jaoteltu kolmeen osaan yleisyyden mukaan. Eli osa ei ole edes kovin yleisiä, vaan suorastaan harvinaisia.

  Sivuvaikutukset myös yleensä poistuvat parin viikon-kuukauden kuluessa lääkkeiden aloittamisesta. Ja jos eivät poistu, ei lääke ehkä ole sopiva. Riippuu, mistä roikkuu. Menenpä tästä vetämään pari iltapamit (vitsi vitsi)!

  VastaaPoista
 13. Elegia, tiedän että sivuoireet on pakko mainita. Ja että monet mahdolliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Mutta kun tuollaisen listan saa käteen, niin kyllä se kokemattoman vetää hiljaiseksi...

  Kiirepakolainen, aika karu tilanne sinulla ollut siis.

  Susu, kaikenlaista liikkuu nettiavaruudessa.

  VastaaPoista
 14. Juu, tajusin, että tiedät. Mutta oli silti pakko sanoa ;) Minun lääkkeissä eräinä sivuvaikutuksina on mainittu myös itsemurha :D Sitä en sentään "saanut", vaikka muutamia muita kylläkin, mutta menivät ohi ajan kanssa.

  VastaaPoista
 15. Hah, anteeksi että naurahdin. Mutta itsemurha on kyllä aika hilpeä sivuoire.

  VastaaPoista