sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lisää merkittäviä menetyksiä sekä filosofisluontoinen keskustelu

ps. teknistä pohdintaa. Onko hyvä, että kuvissa on taustaväri, vai onko parempi, että tausta on valkoinen ja vain hahmoja hiukan säväytetty väreillä?

16 kommenttia:

 1. Loppuruudun pohdinta on hyvin kiteytetty! :) Tekniseen pohdintaan: valkotaustaiset ovat parempia, jotenkin paljon tyylikkäämpiä. Väripohjat tekevät levottomaksi ja vievät huomiota. Tai siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 2. Tekniseen pohdintaan: Minusta tuo taustaväri ei ole joko tai. Voisi olla esimerkiksi niin, että suurin osa olisi valkoisia taustattomia ja poikkeuksena yksi tai kaksi kymmenestä olisi värillistaustaisia, esim. jos on vaikka neljä tai viisi kuvaa yhdessä sarjassa, yksi voisi olla taustaltaan värillinen, ei ensimmäinen eikä viimeinen, vaan joku keskellä olevista. Eikä mitenkään säännönmukaisesti vaan joskus. Hmm... tämä on vain lonkalta subjektiivinen mieltymykseni.

  VastaaPoista
 3. Ruutu jossa on taustaväri tuntuu normaalia painokkaammalta. Vähän niin kuin huutomerkiltä tai muulta tunnelmanluojalta. Koira avaruudessa tarvitsee ilman muuta tummansinisen pohjan. Paulan ajatuksessa on ajatusta.

  VastaaPoista
 4. Teknisessä kysymyksessä samoilla linjoilla, ei taustaväriä paitsi jos yksittäinen ruutu sitä tarvitsee tai haluaa painottaa sitä.

  VastaaPoista
 5. Minusta taustaväri saa tekstin näkymään paremmin.
  Konekirjoitustekstit ovat selkeämpiä kuin käsin kirjoitetut.

  VastaaPoista
 6. Valkotaustaiset ruudut ovat ilmavia ja luonteeltaan rennompia. Pieni keskeneräisyys antaa mielikuvitukselle tilaa. Värillinen tausta helposti näyttää litteältä tapetilta. —Edellisen sarjan enkelikoira avaruudessa on sellainen "yksittäinen ruutu", josta edellisetkin kommentoijat huomauttavat.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia oikein paljon hyvistä kommenteista!
  Ehkä kannattaisi etsiskellä hyvä fontti noihin puhekupliin, ja palata valkoisiin taustoihin, painokkaita poikkeuksia lukuunottamatta:-)

  VastaaPoista
 8. Näistä tulee varmaankin kirja, joten kannattaa kysyä painokustannuksia.

  Edellisen laman aikana ilmestyneen ensimmäisen kirjani kannesta jätettiin pois yksi väri kustannusten vuoksi.
  Kysy asiantuntijaneuvoa.

  VastaaPoista
 9. Sillä värillisyydellä ei kyllä enää nykyään kauheasti ole merkitystä kustannusten kannalta. Kirja on silti vielä aika kaukana.

  VastaaPoista
 10. Minä tykkään enemmän valkoisesta taustasta, taustaväri syö jotenkin huomioarvoa tunnelmalta ja itse kuvalta .

  VastaaPoista
 11. Aika vakuuttavaa dataa kertyy valkoisen pohjan paremmuudesta. Kiitos Villasukka!

  VastaaPoista
 12. Minäkin tykkään enemmän valkoisesta taustasta. Toisinaan voi toki olla värillinen tausta, mutta ei ehkä joka kuvassa.

  VastaaPoista
 13. Aika jännä miten ihmiset painottuvat valkean taustan kannalle. Minä puolestani ihastuin juuri värillisiin taustoihin - tai oikeastaan ajattelin, että olisi hyvä jos olisi vaihtelua niin, että välillä olisi valkoinen, välillä värillinen tausta. Väri luo kyllä ponnekkuutta, pistää lentoon.

  VastaaPoista
 14. Valkotaustan suosio on tosiaan silmiinpistävä. Luulen, että värillinen tausta voi silti toimia välillä joukossa, niin kuin tuolla jotkut sanoivatkin.

  Kiitos vielä oikein paljon kommenteista.

  VastaaPoista
 15. Tuota, taustoistakin kyllä tykkäilen... En tiedä, miten ne toimisivat kirjassa. Ehkä siellä valkopohja ja välillä joku painotuskuva värillisenä tosiaan saattaisi olla hyvä.

  VastaaPoista
 16. Luulenpa, että olet oikeilla jäljillä mm:-)

  VastaaPoista